Ga terug
–+ servings
Lemon pepper kipspiezen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Lemon pepper kipspiezen

Lemon pepper kipspiezen
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: American
Trefwoord: Lemon pepper kipspiezen
Porties: 3

Equipment

  • 6 satestokjes/spiezen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in vierkantje stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
  • 1 rode ui, in vierkantje stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
  • 2 tl lemon pepper kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • eventueel gemalen zwarte peper en zout (afhankelijk of er zout in je kruidenmix zit en of je kruidenmix met witte peper is gemaakt)

Voor de knoflooksaus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el creme fraiche
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bieslook

Instructies

  • Meng de kip en de paprika en rode ui met de lemon pepper kruiden, olijfolie, citroensap en eventueel zwart gemalen peper en zout (let goed op of er al zout in je kruidenmix zit of niet). Laat 20 minuten marineren.
  • Meng voor de knoflooksaus de Griekse yoghurt met de creme fraiche, knoflook en bieslook.
  • Rijg de kip en groenten om en om aan de spiezen. Verhit intussen een grilpan.
  • Bak de spiezen rondom aan tot gaar. Probeer de spiezen zo min mogelijk te bewegen en schuiven zodat je die duidelijke grilstrepen behoudt.
  • Serveer de kipspiezen met de knoflooksaus en dus eventueel de pita's en een simpele salade.